#FreshTag.cz


Zmrzlina s příchutí masa? Neobvyklou kombinaci můžete vyzkoušet v Paříži

zdroj foto: pixabay.com

22.4.2018Iva Mališová

Dva francouzští farmáři přišli s revolučním gastronomickým výtvorem, který bude výzvou i pro ty nejdobrodružnější gurmány - zmrzlinou s příchutí vepřového bůčku, k níž je inspirovala tradiční francouzská pomazánka rillette, jak uvedl The Daily Telegraph.

Face Tweet Seznam

Patrice Riauté s manželkou Catherine z Parcé-sur-Sarthe v severozápadní Francii tvrdí, že jejich nová galská zmrzlina rillette je už nyní hitem mezi místními obyvateli, a například jídelna místní školy si objednala 500 porcí tohoto mraženého pokrmu.

Zmrzlinu milujeme snad všichni, ale co takhle vyzkoušet úplně jinou příchuť?Zmrzlinu milujeme snad všichni, ale co takhle vyzkoušet úplně jinou příchuť? (zdroj: pxhere.com)

Farmářský pár původně vymyslel nezvyklou příchuť zmrzliny jako malý žertík na lokální festival Printemps des Rillettes (jaro s rillettes), který se každoročně pořádá na počest místní speciality, jež připomíná paštiku, a pravidelně se během něj vyhlašují nejlepší produkty.

„Podívali jsme se na pravidla soutěže a řekli jsme si: ‚A proč ne zmrzlinu s příchutí rillette?‘“ tvrdí pan Riauté.

Rilette z lososaRilette z lososa (zdroj: flickr.com)

„Zdá se, že to funguje,“ řekla paní Riautéová. „Lidem evidentně chutná, protože je z ní výrazně cítit rillette.“ Podle jejího manžela je zmrzlina velmi lehká. „Lidé jsou příjemně překvapení. Sice nejprve váhají, jestli ji mají ochutnat, ale jakmile to zkusí, okamžitě jim zachutná.“

Zmrzlinu dělají z rillette, cukru, vajec a mléka, a nejlépe prý chutná s aperitivem.

Rillette se tradičně připravuje z jemně nasekaného bůčku nebo tučnějšího plecka, které se pomalu vaří v sádle, než se zpracuje na pastu. Existují také alternativy připravované z kachního či králičího masa, z lososa nebo tuňáka.

Přidej se k nám, ať ti nic kloudného neuteče. :)

Komentáře

Podobné čtení


aa